SDGTV

Hey!
Wij zijn Michel en Piet en samen maken wij triggervideo’s over de SDG’s. Via deze manier proberen we op een leuke manier het jongere publiek warm te maken om te werken rond duurzaamheid en de 21e vaardigheden die beide in de eindtermen staan.
Wil jij als leerkracht hier ook aan mee aan de slag in je klas? 

Laat je inspireren door onze website en abonneer je op onze YouTube pagina. 

SDGTV PIET

Hey,
Wij zijn Michel en Piet

Hey, wij zijn Michel en Piet en samen maken wij video’s over de SDG’S. Via deze manier proberen we op een leuke manier het jongere publiek warm te maken om te werken rond de Sustainable Development Goals. Wil jij als leerkracht hier ook aan meewerken met je klas? 

Neem dan zeker contact op met ons! 

Laat je inspireren door onze website en abonneer je op onze YouTube pagina. 

SDGTV

SDGtv is een initiatief van Go! Scholengroep !mpact.

Opnames worden gemaakt in de opnamestudio van het MaM Howest. Dit is tevens de locatie waar bijscholingen rond SDG.tv worden georganiseerd.

Alle modellen en didactieken die terug te vinden zijn op SDG.tv, zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van het ERASMUS + ATS-STEM project en in samenwerkingen met de pedagogische begeleidingsdienst van het GO!. De website zou niet mogelijk zijn zonder de financiële steun van dit project. 

 

INITIATIEF SDGTV

“Wil je iets maken zoals professor Steam maar dan voor het secundair onderwijs?” Dit was de vraag die dhr. Wim Van Kerckvoorde, algemeen directeur van Scholengroep !mpact stelde nadat de filmpjes en STEM-lessen van Professor Steam (ontwikkeld door mezelf, Michel Daschot) een hit werden in het lager onderwijs. Deze vraag leidde tot een brainstorm met collega Piet Mertens en enige tijd later bestond het concept van SDG.tv.

Onze visie was: we starten een YouTube kanaal waarin we hippe, spraakmakende triggerfilmpjes lanceren rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s. We bieden triggervideo’s aan die hedendaags, positief, humoristisch en educatief zijn. Grote wereldproblemen oplossen, bvb armoede in Afrika, is vaak een ver-van-onze-bed-show bij jongeren dus we blijven telkens in hun leefwereld.
Zoals Piet eens zei tijdens een opnamemoment in de studio: een betere wereld begint bij jezelf.

Na de lancering van de eerste video’s kregen we al snel een financiële duw van het GO! en het ATS-STEM project voor de ontwikkeling van een website om scholen te helpen bij het integreren van de SDG’s of duurzame ontwikkelingsdoelen op klas- of school niveau.

Tijdens een nascholingsaabod gaan we samen aan de slag om een school- of klastraject uit te werken. 

Wat zijn onze doelstellingen?

Bewustmaking van de SDG's op een inspirerende manier

STEM-didactiek aanbieden voor leerkrachten

De ontwikkeling van de transversale vaardigheden van studenten in STEM-onderwijs stimuleren

Een verzameling van ideeën en inspiratie aanbieden

ONZE SPONSORs

SDG.TV zou niet mogelijk zijn zonder onze sponsor. Graag hadden wij hen ook even in de picture gezet om dit project met ons realiseerbaar te maken. Op naar een betere toekomst!